Nya segel från Doyle

Team J80 - Vallagruppen valde nya segel från Doyle - Nu håller vi tummarna för bästa prestanda kontra kvalitet.

Vår nya fock blev en Doyle Stratis . Högpresterande segelduk för högsta formstabilitet och lägsta vikt.

Doyle säger: I STRATIS GPX kan vi lägga varje fiber exakt där den behövs och komponera ett segel som blir mycket lätta och samtidigt har mycket fibrer i belastade områden.

A4GPX tillverkas i Kolfiber, Kevlar, Twaron,Technora och PEN, i olika kombinationer utifrån din båt. Seglet går att komplettera med en tafftad sida för ytterligare hållbarhet. Som alla STRATIS laminat limmas GPX med specialiserade hartser för överlägsen laminering.

Alla Stratis GPX segel levereras med limmade och/eller sydda sömmar. Hårdvaran i form av lattboxar, travare, lattor osv. kommer från marknadens ledande tillverkare och skräddarsys för varje segel och dess användningsområde, utan kompromisser. Här kan man läsa mer: http://www.doylestratis.com/products/gpx-performance-racing-sails/ 

Uffe på Doyle i Linköping är liraren som hjälp oss, och det på bästa sätt måste jag säga. Focken är optimerad för vissa vindar / sjö. Denna fock har lite mindre hock än vårt tidigare Gransegel, med inte sagt att detta är snabbare. Det återstår att se helt enkelt. 

Till säsongen har vi även köpt in en helt ny Gennaker, lite tjockare duk och sydd i alla sömmar. En gennaker för lite tuffare förhållanden helt enkelt. Lite billigare är vår Gran Gennaker. Här tror jag helt klart att Gennakern från Gran är snabbare generellt. Men från vår resa i Kiel så lärde vi oss; Man MÅSTE ha reservsegel, eller segel för mycket tuffa vindförhållanden. 

Nu får vi se vad sommaren har att ge helt enkelt, men som alltid är det riktigt nice med nya segel...

Skipper Mikael


 

Ett litet galleri från vintern och vad som komma ska... Ps Gennaker-bagen verkar vara magiskt bra!

 

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Högst upp